[O1] Kierunki, nawiew, podświetlenie konsoli - problem :/

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • octavianin
    Classic
    • 2012
    • 5

Zamieszczone przez
    nie planuje w tym aucie przekraczać 400KM
    Motor chcesz wymieniac a na tloki sepisz wcale nie sa drogie a wiesz co kupujesz
  • klonos
    Classic
    • 2011
    • 14

cześć wszystkim,

mam nastepujący problem nagle w trakcie jazdy padło mi podświetlenie konsoli środkowej, nawiewy i co najbardziej upierdliwe kierunkowskazy. Przy czym jak odpalam awaryjne to kierunki normalnie działają.

Dodatkowo obraził się prędkościomierz i przestał działać, obrotomierz działa normalnie.

Auto ostatnio steło ok 2 tygodnie, jak byłem na wakacjach, zaraz po powrocie wszystko normalnie działało.

Co powinienem sprawdzić, żeby wyeliminować te usterki?
    Agencja interaktywna klonos.pl tworzymy skuteczne strony internetowe i wiele więcej.

Komentarz

• pawloo84
      Drive
      • 2014
      • 64
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zacznij od sprawdzenia bezpiecznikowi polaczen elektrycznych( kostek) mozesz rozlaczyc kostki i psiknac np wd40

Komentarz

• klonos
        Classic
        • 2011
        • 14

Dzięki za odpowiedź. A powiedz mi, proszę, gdzie znajdę kostki, bo bezpieczniki już przepatrzyłem i nic.
        Agencja interaktywna klonos.pl tworzymy skuteczne strony internetowe i wiele więcej.

Komentarz

• pawloo84
          Drive
          • 2014
          • 64
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Musisz sprawdzic polaczenia elektryczne, i przekazniki pod kierownica żeby dowiedzieć sie dlaczego zginely kierunki.jeśli masz to Sprawdz miernikiem.ciezko na odleglosc coś wywnioskowac

Komentarz

• klonos
            Classic
            • 2011
            • 14

Dzięki pawloo84, miałeś rację. Okazało się ze skrzynka przekażników była trafiona. Dokładnie to jeden przekażnik się przytopił do listwy :shock: .

Skrzynka i przekażnik wynienione, wszystko wróciło do normy. Temat do zamknięcia, dzięki!
            :wink:

Komentarz

Pracuję...